Fikri Mülkiyet Hukuku
Fikri mülkiyet hukuku; telif hakları olarak da bilinen fikir ve sanat eserleri (copyrights) ve sınai mülkiyet hakları şeklinde iki ana kategoriye ayrılmaktadır.
Telif hakları, eserin meydana getirilmesiyle kendiliğinden doğar. Bunun için bildirim ya da tescil gibi bir prosedüre ihtiyaç bulunmamaktadır. Buna karşılık patent, faydalı model, marka ve tasarım gibi sınaî mülkiyet kategorisinde yer alan haklar Türk Patent Enstitüsü (TPE) gibi bir idari kurumda tescil ettirilmelidir.
Fikri Mülkiyet, Avrupa Birliğine giriş sürecinde bulunan ülkemiz için hukukun uyumlaştırılması çalışmalarının yoğunlaştığı bir odak noktası olarak karşımıza çıkmaktadır. Fikri Mülkiyet Hukuku içerisinde 5 ana başlık bulunmaktadır; bunlar, İlmi ve Sanat Eserleri, Musiki Eserleri, Güzel Sanatlar Eserleri, Sinema Eserleri İşlenmeleri olarak adlandırılmıştır.
ARYILMAZ hukuk büroları, “Fikri Mülkiyet Hukuku” kapsamında; Markanın Hükümsüzlüğü, Patentin Hükümsüzlüğü, Faydalı Modelin Hükümsüzlüğü, Fikri Mülkiyet Hukukuna ilişkin Tazminat, FSEK ile ilişkili davaları yürütmektedir. Fikri Mülkiyet Hukukuna ilişkin sözleşmelerin hazırlanması, firmalara eğitim hizmetlerinin verilmesi, savcılık işlerinin yürütülmesi ve Fikri Hakların Uluslararası düzlemde korunmaları konularında çalışmalar yapmaktadırlar.